Miód warto włączyć go do swojej diety

Zdrowy miód – sprawdź, dlaczego warto włączyć go do swojej diety W Grecji uważano, że miód jest pokarmem bogów, a w starożytnym Egipcie miał ważne znaczenie obrzędowe. Miód to naturalny produkt...

Pomidory właściwości odżywcze i witaminy

Zdrowie ukryte w pomidorach? Najlepsze te prosto od rolnika! Czy warto jeść pomidory? Oczywiście, że tak, a szczególnie te prosto od rolnika, ponieważ są najzdrowsze i zawierają cenne właściwości...

Zdrowe i naturalne mięso

Zdrowe mięso ekologiczne – dlaczego warto go wybrać? W dzisiejszych czasach coraz większą popularnością zaczyna cieszyć się mięso ekologiczne. Są osoby, które twierdzą, że takie mięso jest...

Soki owocowe i soki warzywne

Sok naturalny – lepszy od napoju gazowanego. Dlaczego naturalne soki ekologiczne są takie zdrowe? Kiedy wybieramy się do sklepu po sok, mamy ogromny wybór, ale który z nich będzie najlepszy. Nie...

Pasztet wieprzowy, z królika, z soczewicy, z dodatkiem papryki, czosnku czy pomidorów

Pasztet – czy jest zdrowy i czy warto go jeść? W sprzedaży dostępne są różnorodne gatunki pasztetu, np. wieprzowy, z królika, z soczewicy, z dodatkiem papryki, czosnku czy pomidorów, ale który z...

Kiszenie warzyw i owoców

Czy wiedzieliście, że kiszenie warzyw i owoców jest naturalnym sposobem konserwacji żywności? Kiszenie jest jednym z najlepszych sposobem konserwacji żywności jaki istnieje i to w pełni naturalnym sposobem. W dawnych czasach była to właściwie jedyna metoda ze względu na brak lodówek. Proces kiszenia jest w pełni naturalnym biologicznym procesem fermentacji mlekowej i odbywa się on dzięki bakteriom mlekowym.

przetwory od rolnika Warszawa FarmAndGo

przetwory od rolnika Warszawa FarmAndGo

Produkty kiszone są bogate w witaminę C

Należy pamiętać, że produkty kiszone są bogate w witaminę C. Kiszeniu możemy poddawać nie tylko kapustę czy ogórki. Doskonale do tego nadają się warzywa a także owoce.

Ważnym jest aby do kiszenia używać:

  • produktów o wysokiej jakości
  • produktów o wiadomym pochodzeniu
  • twardych warzyw jak kapusta, marchewka, ogórek itp.
  • twardych owoców

FarmAndGo.pl – Zakupy prosto od rolnika